Hírek 2019

December 24. (kedd)
16.00: Pásztorjáték Vasváron
20.30: Szentesti mise Sorkifaludon
22.00: Szentesti mise Püspökmolnáriban, Rábahidvégen, Alsóújlakon
24.00: Szentesti mise Vasváron

December 25. (szerda) vasárnapi miserend
   
December 26. (csütörtök) vasárnapi miserend

December 27. (szombat)
18.00: Bormegáldás Vasváron

December 28. (vasárnap)
14.00: Hálaadó mise Sorkifaludon

December 31. (kedd)
10.00: Szentségimádás és hálaadó mise Rábahidvégen
18.00: Hálaadó mise Vasváron

December 24-én délután 16 órakor pásztorjátékot tartunk templomunkban. Szentmisénk éjfélkor kezdődik.  Mindenkit szeretettel várunk.

December 25-én és 26-án ünnepi miserend lesz.

December 27-én, pénteken az esti szentmisében bormegáldást végzünk. A hozott borokat kérjük az oltár előtt elhelyezni.

December 31-én az esti szentmise keretében hálát adva „Te Deum”-ot énekelve megköszönjük Istennek az elmúlt év kegyelmeit.

Január 1. szerda – Szűz Mária, Isten anyja – parancsolt ünnep, ezen a napon ünnepi miserendet tartunk.

Január 3. elsőpéntek. E nap a szokott módon zajlik, reggel 8 órakor szentségkitétel, este negyed 6 órától közös szentségimádás, 6 órakor szentmise, majd titokcsere lesz. Kérjük a kedves híveket, hogy a hátul kihelyezett táblára iratkozzanak fel, akik tudnak egy-egy órát vállalni. Köszönjük.

Egyházközségi tanácsadó testületünk mandátuma idén lejár, ezért januárban új egyházközségi tagokat választunk. Részletekről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Imacsoportunk 2019.12.18-án tartotta hagyományos karácsonyi ünnepségét. Chavvakula Lourduraja atya – az új verbita missziós titkár – elfogadva meghívásunkat, Fransis és  Fabien atyákkal együtt ünnepelt velünk. Karácsonyi énekekkel, versekkel, beszélgetésekkel, egymás  megajándékozásával, majd egy kis szeretetvendégséggel telt el a közel három óra. Békés, szeretetteljes, áldott ünnepeket kívánunk Mindenkinek!

2020. január-szeptember

Alacoque Szent Margitnak a XVII. században Jézus 12 ígéretet tett. A nagykilenceddel kapcsolatos ígéret így szól: „Szívem határtalan irgalmasságában megígérem neked, hogy Szívem mindenható szeretete megadja a végső bűnbánat kegyelmét mindazoknak, akik kilenc egymás utáni hónap első péntekjén megáldoznak. Nem halnak meg kegyelem nélkül, se a nekik szükséges szentségek vétele nélkül. Isteni Szívem biztos menedékük lesz az utolsó pillanatban”. Mit kell hát tenni? Kilenc egymás utáni első pénteken megáldozni.

A gyermekkarácsony december 21-én, szombaton délután lesz a Nagy Gáspár Művelődési Központban, gyülekező fél 2-kor. Fellépő vendégünk Levente Péter. A felajánlott süteményeket 1 órára legyenek szívesek elhozni! Köszönjük. Erre az alkalomra minden jószívű adományt köszönettel elfogadunk, a hátul elhelyezett dobozban.

A hátul kihelyezett kosárba a rászorulók javára tartós élelmiszert gyűjtünk. Kérjük a kedves híveket, hogy aki teheti, adományával támogassa kezdeményezésünket. Köszönünk minden felajánlást.

Az idős és beteg hívők, akik szeretnék elvégezni a karácsonyi szentgyónásukat és szentáldozásukat, otthonukban, 17-én, kedden tehetik meg. Jelentkezni az irodában vagy a sekrestyében lehet.

December 21-én és 22-én 19 órakor karácsonyi koncert lesz templomunkban, részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében az elsőpéntekek megtartására buzdít. 2020 januárjától 9 elsőpéntek van a szeptemberi kongresszusig. Arra hívja a katolikus híveket, hogy végezzék el együtt a nagykilencedet, ezzel is felemelve szívünket és nemzetünket az Úrhoz. A nagykilenceddel kapcsolatos ígéretek a faliújságon olvashatók.