Szent Kereszt felmagasztalása plébánia Vasvár

Vasvár, Bartók Béla u. 3.

 

Plébánia: 94/370-142

Plébános: Tengan Sebastian SVD – 30/221-6525

Káplán: Fernandes Loyd SVD – 30/995-5057

 

 

Heti hirdetések

2018.02.18 – Nagyböjt 1. vasárnapja

A szentmisét követően hamvazást tartunk.

A jövő vasárnapi persely-adományokat a katolikus iskolák javára gyűjtjük. Előre is köszönünk minden jószívű hozzájárulást.

A Szentatya február 4-diki Úrangyala imádságában elhangzott az a kérése, hogy február 23-án, pénteken az egész Egyház imádkozzon és böjtöljön a Kongói Demokratikus Köztársaság, Dél-Szudán és az egész világ békéjéért. Templomunk ezért ezen a napon nyitva tart, hogy bárki bejöhessen imádkozni a Szentatya szándékáért. Az este 6 órakor kezdődő Keresztút keretében pedig közösen imádkozunk erre a szándékra.

Brenner János boldoggá avatására készülve, a Vasvári Esperesi Kerület imaóráját a családokért február 28-án, szerdán este tartjuk Csehimindszenten. Az imaóra este 6 órakor kezdődik, ezután 7 órakor Bellovics Gábor SJ atya szentmisét mutat be.

Az immár hagyományos, március 15-diki nagyböjti zarándoklatunk idén több helyszínt is érint: Horvátnádalja, Velemér, Rábakethely és Magyarlak községeket. A részvételi díj 3000 Ft, amely tartalmazza egy meleg ebéd, a belépőjegy és az autóbusz költségét. Jelentkezni legkésőbb március 10-ig lehet. Jelentkezéskor kérjük a részvételi díj befizetését.

2018.02.11 – Évközi 6. vasárnap

Fatimai engesztelésünket február 13-án, kedden este 6 órakor tartjuk.

Február 14-e hamvazószerda, mely a nagyböjti idő kezdete. Ezen a napon a reggeli szentmise keretében hamvazás lesz. A jövő vasárnapi szentmisék végén is hamvazást tartunk.

A nagyböjti időben minden hétfőn és szerdán – már hamvazószerdán is ¬– a reggeli szentmise előtt ¾ 6-tól keresztúti ájtatosságot végzünk. Péntek esténként 6 órától szintén lesz keresztút.

A Missziós Imacsoport következő találkozója szerdán este lesz, 6 órakor a közösségi teremben. Szeretettel várunk minden régi és új tagot is.

2018.02.04 – Évközi 5. vasárnap

Szent Balázs ünnepe alkalmából ma, a szentmise végén Balázs-áldás lesz.

Február 11-én a betegek világnapja alkalmából az esti szentmise keretében a betegek szentséget szolgáltatjuk ki. A gyógyító szentkenetet felvenni szándékozók számára feltétel a szentgyónás.

2018.01.28 – Évközi 4. vasárnap

Február 2. Elsőpéntek. E nap a megszokott módon zajlik.

Február 2. Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. Ezen a napon gyertyaszentelést tartunk a kinti Mária szobornál. Kérjük a kedves híveket, hogy hozzanak magukkal gyertyát!

Január végéig még van lehetőség bérmálásra jelentkezni az atyáknál felnőtteknek számára is.

A következő vasárnapon Balázs-áldás lesz a szentmise végén.

Vasvár és a Vasi Hegyhát népi, szakrális és védett műemlékeiről könyv jelent meg Dr. Székely János megyéspüspök úr és V. Németh Zsolt államtitkár úr ajánlásával. A könyvben szerepelnek Vasvár, Mákfa és a Hegyhát templomai, kápolnái, keresztútjai, valamint út menti keresztek, szobrok. Igény esetén a könyvet az irodában lehet igényelni.

2018.01.21 – Évközi 3. vasárnap

A bérmálkozásra készülő gyerekeknek január 27-én délelőtt felkészítő foglalkozást tartunk a közösségi teremben. Minden bérmálkozó megjelenésére feltétlenül számítunk.

Plébániánkon lesz bérmálás a felnőtteknek is, ezért várjuk a felnőttek jelentkezését január végéig az atyáknál.

A Missziós Imacsoport január 24-én, szerdán este 6 órakor tartja következő találkozóját a közösségi teremben.

Missziós önkéntes szolgálat külföldön 18 és 30 év közötti fiatalok számára. Tájékoztatót tartanak Budapesten a Szent Arnold lelkigyakorlatos házban 2018. február 23-tól 25-ig. Bővebb információ a hirdetőtáblán található.

Ifjúsági lelkigyakorlatot szerveznek a missziós nővérek szintén a Szent Arnold lelkigyakorlatos házban Budapesten 14 és 30 év közötti lányok részére 2018. február 16-tól 18-ig. További információ a hirdetőtáblán olvasható.

Kiadásra került egy 472 oldalas könyv a Vasi Hegyhát 23 településének, Vasvár városnak és Mákfának népi szakrális és műemlék védett emlékeiről Dr. Székely János megyéspüspök úr és V. Németh Zsolt államtitkár úr ajánlásával. A könyvben Vasvár és Mákfa, valamint a Hegyhát templomai, kápolnái, keresztútjai és az út menti keresztek – szobrok kerültek bemutatásra. Igény esetén a könyvet a plébánia hivatalban lehet igényelni.

Keresés az oldalon

Ajánló

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Facebook

Linkajánló

Magyar Katolikus Egyház

Isteni Ige Társasága

Szent Imre Missziósház és Verbita Központ

 

Magyar Kurír

Nagy Gáspár Kulturális Központ

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés