Szent Kereszt felmagasztalása plébánia Vasvár

Vasvár, Bartók Béla u. 3.

 

Plébánia: 94/370-142

Plébános: Tengan Sebastian SVD – 30/221-6525

Káplán: Fernandes Loyd SVD – 30/995-5057

 

 

A jövő vasárnapi persely adományokat a Karitász javára gyűjtjük. Előre is köszönünk minden jószívű adományt.

2017. november 18-án, jövő szombaton Brenner János vértanú emlékére és tiszteletére a vasvári plébánia zarándoklatot szervez Rábakethelyre. Az autóbusz reggel 8 órakor indul a templomtól. Ezen a napon a szentmise délután 17 órakor kezdődik itt a templomban, majd 18 órától előadások lesznek a Nagy Gáspár Kulturális Központban. Előadók: Dr. Soós Viktor Attila, történész szakértő és Brenner József atya, Brenner János testvére. Az egész napi program a hirdetőtáblán olvasható. Jövő szombaton este 6 órakor nem tartunk szentmisét.

Idén 4. alkalommal rendezzük meg a gyermek közös karácsonyt, melyre szeretettel hívjuk és várjuk a kedves gyermekeket. A program december 16-án, szombaton délután lesz a Nagy Gáspár Kulturális Központban. Kérjük a gyermekeket, hogy aki részt szeretne venni a programon, iratkozzon fel a sekrestyében!

2018. április 4–9-ig zarándoklatot szervezünk Rómába. A zarándoklat útvonala Róma, Cascia, Assisi, Padova. Részvételi díj: 370 Euro. Jelentkezni a hivatalban lehet. Részletes információ a hirdetőtáblán illetve a plébániahivatalban kapható.

Ferenc pápa november 8-án kihallgatáson fogadta Angelo Amato bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát, akit meghatalmazott nyolc dekrétum közzétételére, melyekben két vértanúság, valamint hat Isten szolgája hősies erényeinek elismerése szerepel. A két vértanú közül az egyik a magyar Brenner János rábakethelyi káplán, aki a hit védelmében, az Oltáriszentséget védelmezve halt meg. Valószínűleg jövő nyáron, Szombathelyen kerülhet majd sor a boldoggá avatásra.

Idén Adventben Vasváron is szállást keres a Szent Család! Várjuk azon családok, vagy egyedülállók jelentkezését, akik részt vennének ebben a népszokásban. Az otthonukba érkező Szent Család szobrot kell fogadni, majd egy másik nap tovább vinni a következő helyre. Jelentkezni lehet a plébánián, vagy a sekrestyében. Megbeszélés és beosztás november 26-án, vasárnap, az esti mise után lesz a plébánia közösségi termében.

Keresés az oldalon

Ajánló

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Facebook

Linkajánló

Magyar Katolikus Egyház

Isteni Ige Társasága

Szent Imre Missziósház és Verbita Központ

 

Magyar Kurír

Nagy Gáspár Kulturális Központ

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés