Szent Kereszt felmagasztalása plébánia Vasvár

Vasvár, Bartók Béla u. 3.

 

Plébánia: 94/370-142

Plébános: Tengan Sebastian SVD – 30/221-6525

Káplán: Fernandes Loyd SVD – 30/995-5057

 

 

Hírek

Körlevél Brenner János boldoggá avatásáról

A SZOMBATHELYI EGYHÁZMEGYE HIVATALOS KÖZLEMÉNYEI 2018. KÖRIRAT I.

Kedves Testvérek!

Tele van a szívünk hálával és örömmel, amiért május elsején megtörténhet Brenner János vértanú boldoggáavatása. A Szombathelyi Egyházmegye területén eddig még ilyen esemény nem történt! Legyünk mindannyian részesei ennek a kegyelmi pillanatnak! Legyen ez a nap a hitünk ünnepe is, amelyen boldogan megvalljuk, hogy Krisztushoz tartozunk. Örülnék annak, ha minden kedves testvér, aki csak teheti, részt venne ezen az ünnepen.

I. Készüljünk a boldoggáavatásra az elkövetkező hónapokban! A februári hónapot szenteljük annak a gondolatnak, hogy Brenner János életszentsége és életáldozata mögött ott áll az ő mélyen hívő, imádságos, szeretettel teli családja.

Brenner János édesapja – Brenner József – minden nap részt vett a Szentmisén, minden nap elimádkozta a rózsafüzért. Bátran megvallotta a hitét egy olyan korban is, amikor ez egyáltalán nem volt előnyös. Gyakran olvasott fel vallásos könyvekből a fiainak. Otthon a család minden este együtt imádkozott. Elsőpénteken együtt mentek gyónni. Az édesanya, Wranovich Julianna, nyugodt, kedves, szeretetet sugárzó személyiség volt. Igen gyakran segítette a szegényebb családokat, különösen a sokgyermekeseket, olyankor is, amikor ők maguk sem bővelkedtek. A gyermekek, közeli ismerősök nem emlékeznek a szülők között egyetlen veszekedésre, szóváltásra sem. Így valósulhatott meg az a csoda, hogy mindhárom fiúból pap lett!

Bővebben...

Bizánci egyházzenei áhítat templomunkban

AKATISZTOSZ a legszentebb Istenszülőnek

Bizánci egyházzenei áhítat 2017. október 28-án, szombaton 17.30-kor a vasvári plébániatemplomban. Közreműködik: a Görögkatolikus Kamarakórus.

Részletes program:
   
Az esemény délután fél 5-kor kezdődik a vasvári Domonkos Rendtörténeti Gyűjtemény megtekintésével (Vasvár, Kossuth Lajos u.1.), majd fél 6-kor a Görögkatolikus Kamarakórus bizánci egyházzenei áhítata következik a vasvári plébániatemplomban. (Vasvár, Bartók Béla u.3.) Az Akatisztosz szertartása 6 órakor kezdődik a templomban.

Az AKATISZTOSZ görög kifejezés, jelentése: nem ülve végzett. Ez a bizánci szertartás egyik gyönyörű, énekelt imádság-füzérét jelöli.
A bizánci rítusú keresztényeknek ez, a Mária tiszteletére végzett imádsága hasonló a latin szertartású római katolikusok litániájához. A szertartásba bárki bekapcsolódhat a könnyen énekelhető, ismétlődő dallam révén.

Mindenkit szeretettel várunk!

Mária neve napi búcsú – 2017

Mária neve napi búcsú körmenet

Szeptember 9-10-én emlékeztek meg a vasvári hívek és sok zarándok Szűz Mária neve napjáról. A Mária neve napi búcsú vigíliája szombat este ½ 7-kor kezdődött. Ekkor indult gyertyás körmenet a szentkútra.  A 19 órakor kezdődő szentmisét Pete Polgár Máté atya Brenner János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium lelkésze és püspöki referense, a Szombathely-Szentkirály plébánia kormányzója celebrálta.

Bővebben...

Gazdagodjatok mind jobban a szeretetben!

Július 30-án reggel elindultunk a 28. Mladifestre Medjugorjebe. Álmosan, de izgalmakkal telve vártuk az utazást. Az út hosszú volt, de jó hangulatban telt. Imádkoztunk, énekeltünk gitároztunk, készültünk a szentmisére amit Loyd atya mutatott be Makarskán, Horvátországban. Mise után volt lehetőségünk körbenézni ezen a gyönyörű szép helyen, de utána indulnunk kellett a végállomásunkra, Medjugorjebe Boszniába. Mikor megérkeztünk a szállásra nagy szeretettel fogadtak minket és elfoglaltuk a szobánkat, majd este elmentünk a templomhoz, ahol a programok zajlottak.

Bővebben...

Keresés az oldalon

Ajánló

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Facebook

Linkajánló

Magyar Katolikus Egyház

Isteni Ige Társasága

Szent Imre Missziósház és Verbita Központ

 

Magyar Kurír

Nagy Gáspár Kulturális Központ

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés